Social media

vrijdag 29 januari 2016

Wat zijn de actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaam toerisme en het tegengaan van kindersekstoerisme?

Duurzaam toerisme is niets anders dan vakantie vieren en op de bestemming rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is.

Brancheorganisatie ANVR, samen met haar leden (zaken)reisagenten en touroperators, zet zich in voor duurzaam toeristisch ondernemen (DTO), omdat zij de continuïteit voor reisondernemingen moet bevorderen door ook volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen te kunnen aanbieden.

Toerisme is tevens voor vele (ontwikkelings)landen een sector die een belangrijke bijdrage levert aan de (nationale en internationale) economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen en kan een sleutel zijn tot het verbeteren van welvaart, welzijn, natuur en milieu. Al sinds 2003 is de ANVR op dit punt actief.

Zo hebben alle ANVR-touroperators, en in 2013 tevens de ANVR-reisagenten, afgesproken te voldoen aan de ANVR-DTO verplichting, waarbij de reisonderneming in/voor zijn bedrijf een:
- DTO-coördinator aanstelt. Deze volgt een DTO-training (zie op het ledendeel van deze website de Travelife Training/Handleiding: Op Reis, Duurzaam Toerisme, Travelife Training/Handleiding) en sluit deze succesvol af met een examen;
- DTO-beleidsverklaring opstelt;
- DTO-actieplan samenstelt; en een
- DTO-rapport aanlevert, waar na goedkeuring wordt overgegaan tot certificering.

Zo weet u als vakantieganger die boekt bij een ANVR-Reisorganisatie dat deze zich medeverantwoordelijk voelt voor de gehele toeristische keten, waardoor toerisme een bijdrage levert aan duurzame ontwikkelingen.


- Elise Kortekaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten