Social media

vrijdag 22 januari 2016

Welke organisaties zetten zich in om kindersekstoerisme uit te bannen?

Voornamelijk zetten PLAN Nederland en Defence for Childeren zig in voor kinderseks toerisme.

Plan Nederland, opgericht in 1975, is lid van de wereldwijde koepelorganisatie Plan International. De organisatie bestaat sinds 1937, toen de Britse oorlogscorrespondent John Langdon Davies zich het lot aantrok van de kinderen in de Spaanse Burgeroorlog. Plan is een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen.
Over Plan
Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan voert kindgerichte gemeenschapsprojecten uit in 51 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen en een betere naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.Defence for Children is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen. 
Defence for Children bevordert kinderrechten in Nederland en daarbuiten op basis van het VN-Kinderrechtenverdrag. Daadwerkelijke versterking van kinderrechten kan alleen gerealiseerd worden als de rechten van kinderen vastgelegd zijn in wet- en regelgeving en er continu toezicht plaatsvindt op de naleving ervan. Defence for Children gebruikt het VN-Kinderrechtenverdrag en alle daaruit voortvloeiende jurisprudentie en andere internationale verdragen als uitgangspunt om kinderrechten geïmplementeerd te krijgen en de naleving te monitoren. 
Defence for Children doet dit door lobby, onderzoek, advisering, informatievoorziening, scholing en actie. Bij Defence for Children staat het kind centraal en komen de belangen van kinderen op de eerste plaats. In die zin is Defence for Children in de eerste plaats belangenbehartiger van kinderrechten. Dit krijgt mede vorm in de participatie van kinderen en jongeren in het werk van Defence for Children.
 
Defence for Children is onderdeel van een internationaal netwerk en bestaat uit 47 nationale secties en aangesloten leden. Vanuit Nederland versterkt Defence for Children als voorzitter vanuit Nederland het Europese netwerk van Defence for Children. Zie voor meer informatie de website van
 Defence for Children International.


- Elise Kortekaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten